Bilmeceler ve doğru cevapları
Padişah Bir Suçluyu Asacakmış. Vezirine Demiş:
"Bir Kağıda Ölüm Bir Kağıda Yaşam Yaz. Bir Torbaya Koy. Suçlu Hangisini Seçerse O Olacak."
vezir, Suçlu Düşmanı Olduğu İçin İkisine De Ölüm Yazmış. Suçluda Bunu Biliyormuş. Ama Veziri Padişahın Yanında Suçlayamazmış. Soru Şu: Suçlu Nasıl Kurtulur? bilmecesinin cevabı
Bir kağıdı alır ve yakar daha sonra diğer kağıdı alır ve bunda "
ölüm" yazıyorsa benim yaktığımda yaşam yazıyordu
Ekleyen: Ahsen nur
Benzer bilmeceleri altta görebilirsiniz, bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmecenin üzerine tıklayınız, tıkladığınızda cevabı göremiyorsanız baştaki yeşil şekle tıklayın. Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, yüzlerce bilmeceyi cevaplarıyla bulabilirsiniz.
Ahmet Veli'den yaşlıdır Veli Hasan'dan gençtir o halde kim Ahmet'ten yaşlıdır. www.bilmecelerimiz.com
kara sövalyelerin yasadigi dönemlerde bir kral komsu ulkenin kralini ziyarete gidecekmis. yanina hic sevmedigi vezirinide almis satonun kapisindan faytonuna dogru ilerlerken bir nöbetci kralim kralim diye seslenmis. ruyamda sizin bu yolculuga cikacaginizi ve yolda saldiriya ugrayacaginizi ve öldugunuzu gördum. lutfen bu yolculuga cikmayin demis. kral ikna olmus. kaftanini vezirin sirtina gecirmis ve gidin demis. uc gun sonra bir sövalye yarali bir sekilde saraya ulasmis. efendim yolda giderken saldiriya ugradik ve vzirimiz dahil bircok askerimizi kaybettik der. bunun uzerine kral nöbetciyi cagirir ici altin dolu bir kese verir sonra diger muhafizi cagirip nöbetciyi hapse attirir.
nöbetci kralin hayatini kurtardigi icin ödulunu alir, niye hapse duser? yasin
Sponsorlu Bağlantılar