Bilmeceler ve doğru cevapları
o yanı mermer bu yanı mermer içinde bir gelin gezer bilmecesinin cevabı
dilEkleyen: irem nur bülte
Benzer bilmeceleri altta görebilirsiniz, bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmecenin üzerine tıklayınız, tıkladığınızda cevabı göremiyorsanız baştaki yeşil şekle tıklayın. Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, yüzlerce bilmeceyi cevaplarıyla bulabilirsiniz.
Önlerindeki bir köprüyü geçmeye karar vermis 4 adam var. Hepsi köprünün aynı tarafındadır. Bütün adamları karsı kıyıya geçirmek için yanlızca 17 dakikanız vardır. Ellerinde bir tek fener var. Gece olduğu için en fazla 2 kişi köprüden geçebilir. Köprüden kim geçerse geçsin feneri biri taşıyacak ve geri getirecektir. Adamların her birinin hızı farklıdır. Köprüyü geçen çiftler den biri daha hızlı dahi olsa yavaş olanın hızında geçebilir.
Adamlarımızın hızları :
1.Adam : köprüyü 1 dak. geçiyor.
2.Adam : köprüyü 2 dak. geçiyor.
3.Adam : köprüyü 5 dak. geçiyor.
4.Adam : köprüyü 10 dak. geçiyor. www.bilmecelerimiz.com
otobüse benzer yoktur kapısı,trene benzer yoktur bacası,insana benzer yoktur canı ama aslında o herkesin malı berkecan buğra özçınar
Sponsorlu Bağlantılar
( zengin kız fakir oğlan bilmecesidir ) bir odada bir tane mum bir tane gaz lambası bir tanede meşale var ilk önce hangisini yakarız? elifnaz