Bilmeceler ve doğru cevapları
eşşeğin kafası kuzeye bakarsa kuyruğu nereye bakar... bilmecesinin cevabı
yereEkleyen: birol dükenmez
Benzer bilmeceleri altta görebilirsiniz, bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmecenin üzerine tıklayınız, tıkladığınızda cevabı göremiyorsanız baştaki yeşil şekle tıklayın. Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, yüzlerce bilmeceyi cevaplarıyla bulabilirsiniz.
Önlerindeki bir köprüyü geçmeye karar vermis 4 adam var. Hepsi köprünün aynı tarafındadır. Bütün adamları karsı kıyıya geçirmek için yanlızca 17 dakikanız vardır. Ellerinde bir tek fener var. Gece olduğu için en fazla 2 kişi köprüden geçebilir. Köprüden kim geçerse geçsin feneri biri taşıyacak ve geri getirecektir. Adamların her birinin hızı farklıdır. Köprüyü geçen çiftler den biri daha hızlı dahi olsa yavaş olanın hızında geçebilir.
Adamlarımızın hızları :
1.Adam : köprüyü 1 dak. geçiyor.
2.Adam : köprüyü 2 dak. geçiyor.
3.Adam : köprüyü 5 dak. geçiyor.
4.Adam : köprüyü 10 dak. geçiyor. www.bilmecelerimiz.com
Sponsorlu Bağlantılar
Ali 2 sınava girecekmiş.Birincisinde 1. olmuş.İkincisinde ise kafadan atmış ve sonuncu olmuş.Annesi 'Ne yaptın?' diyince Ali ne demiş? Talha Enes Erata
Bir hırsız varmış. Bir evin 1. katını soymuş 2. katını soymuş 3. katını soymuş ama 4. katı soymamış neden? Aysima
Sürüde 17 koyun vardı.Sürüde salgın hastalıgı olur.9-u agır hastalanır,dıgerlerı olür.Kac koyun kalır? www.bılmecelerimiz.com