Yeşil taht üstünde var bir peri el uzattım rakip çekti hançeri bilmecesinin cevabı
Gül
Ekleyen: Seyoo
Benzer bilmeceleri altta görebilirsiniz, bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmecenin üzerine tıklayınız, tıkladığınızda cevabı göremiyorsanız baştaki yeşil şekle tıklayın. Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, yüzlerce bilmeceyi cevaplarıyla bulabilirsiniz.
10 litrelik kabı doldurup, 6 litrelik kaba boşaltırız. 6 litrelik kaptaki suyu bahçe sulamada veya diğer ev işlerinde kullanırız. 10 litrelik kapta kalan 4 litre suyu 6 litrelik kaba boşaltırız. 6 litrelik kapta hala 2 litre suya yetecek yer var. 10 litrelik kabı doldurur ve 6 litrelik kapta kalan 2 litrelik boşluğa tamamlarız. Böylece 10 litrelik kabımızda 8 litre su kalır.
6,28 mt. Çapı 40bin km. olan bir daire düşünürsek, yarıçapı sadece 1 mt. arttırmamız gerektiği anlaşılır. (Çevre=2pr ise r yerine (r+1) yazılır. O da 2p farkeder.)