Benzer bilmeceleri altta görebilirsiniz, bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmecenin üzerine tıklayınız, tıkladığınızda cevabı göremiyorsanız baştaki yeşil şekle tıklayın. Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, yüzlerce bilmeceyi cevaplarıyla bulabilirsiniz.
Kadın kardeşlerden birine şu soruyu yöneltir: "Kardeşine göre sol yol beni varacağım yere ulaştırır mı?" Eğer cevap evet olursa; yolcu sağ yolu tercih edecek, cevap hayır ise; sol yolu tercih edecek.
Adamın kağıt yolladığı kadın aslında polistir.Adamın birlikte bara geldiği arkadaşı ise kadının kardeşidir.
Kadın kağıda : Seninle çıkabiliriz ancak bunun olması için annenin ve babanın seni reddetmesi gerekiyor ve karındanda boşanmalısın.Akşam bankada soygun olacak yazıyor.
Adam bu yazıyı okuyamıyor onun için arkadaşına ( kadının kardeşi ) gösteriyor arkadaşı bunu görünce sinirleniyor ve terkediyor.
Yazıyı okuması için annesi ve babasına gösteriyor.Annesi ve babası kağıdı okuyunca evlatlıktan bu yüzden reddediyor.Karısına gösterince karısıda bu yüzden sinirleniyor ve çekip gidiyor.
Gelelim doktora : doktor aslında kadının kocasıdır.Adam kağıdı doktora getirince
doktor bu olayı kaldıramıyor ve intihar ediyor.
Adam akşam kağıdı bankanın kasasına koyduğunda hırsızlar geliyor ve kağıdı okuyor polisin önceden haberi olduğunu düşünüp oradan kaçıyor.
Birinci mumun iki ucunu da yakarım. İkinci mumun ise sadece bir ucunu yakarım. Birinci mum tükendiğinde 20 dakika geçmiş demektir. O anda ikinci mumun diğer ucunu da yakarım. İkinci mum tükendiğinde 10 dakika daha geçmiş olacak. Böylece 30 dakikayı ölçerim.