Bilmeceler ve doğru cevapları

Aşağıdaki Resimde 4 Tane Adam Var. Hepsi Boynundan Toprağa Gömülmüş, Dönemiyorlar. Dolayısıyla Hepsi Sadece Önüne Bakıyor.
a İle B Arasında Da Kalın Bir Duvar Var, Arkası Gözükmüyor.
hepsi Biliyor Ki, Toplamda 4 Kişiler Ve 2 Siyah 2 Beyaz Şapka Giyiyorlar. Ama Hiç Biri Kendisinin Ne Renk Şapka Giydiğini Bilmiyor. Ve Her Biri Diğer 3 Kişinin Nerede Gömülü Olduğunu Biliyor.
öldürülmemeleri İçin İçlerinden Herhangi Birinin Cellata Kendi Şapkasının Rengini Doğru Olarak Söylemesi Lazım. Eğer Yanlış Söylerse Cellat Hepsini Öldürecek.
elbette Birbirleriyle Konuşmaları Yasak Ve Sadece 10 Dakikaları Var..
ama Aradan 1 Dakika Geçtikten Sonra Birisi Çıkıp %100 Emin Olduğunu Söyleyerek Kendi Şapkasının Rengini Tahmin Ediyor Ve Biliyor.
soru: Hangisi Bildi? Ve Nasıl %100 Emin Olabiliyor??
not: Bu Hileli Bir Soru Değildir. A Hiç Kimseyi Göremiyor. B Kimseyi Göremiyor. D, B Ve C'yi Görüyor, C De Sadece B'yi Görebiliyor.
bilmecesinin cevabı resimli zeka soruları bilmeceler

Herkes ilk 1 dakika boyunca sessiz kalınca C düşünüyor... En çok kişiyi D görüyor.. Eğer önünde gördüğü B ve C, ikisinin de şapkası aynı renk olsa, kendi şapkasının rengini bilip söylerdi. Yani B ve C ikisi de beyaz olsa, D'nin siyah olacağı kesindi. D sessiz kaldığına göre demek ki B ve C'nin şapkaları farklı renk. C, B'nin şapkasının beyaz renk olduğunu gördüğü için kendi şapkasının siyah olduğuna emin oluyor ve söylüyor!
Ekleyen: www.bilmecelerimiz.com

Benzer bilmeceleri altta görebilirsiniz, bilmecelerin cevaplarını görmek için bilmecenin üzerine tıklayınız, tıkladığınızda cevabı göremiyorsanız baştaki yeşil şekle tıklayın. Sitemizde komik, ilginç, zor ,kolay, yüzlerce bilmeceyi cevaplarıyla bulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilmecelerimiz.com Sitemizde Cevaplarıyla 7506 Bilmece Var.